Fantasztikus siker

Írta: - Dátum: 2012-10-17 12:23:57

Fantasztikus sikert értek el a Tigrisek Brightonban

 


Október 4-7. között rendezték meg Angliában, Brightonban az ITF Taekwon-do világkupát  A 4 napos eseményen 45 ország, 1579 versenyzője mérte össze tudását. A verseny rendezője Philip Lear, a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy az indulók száma a brightoni világkupán volt a legnagyobb, a valaha megrendezett Taekwon-do versenyek közül.

 

A különböző versenyszámok egyszerre 10 küzdőtéren folytak, melyekről folyamatos közvetítést lehetett látni az interneten, és az angol sportcsatornákon.

 

 A 11 fős Magyar válogatott tagjaként, Pataki Krisztián Mester Egyesületünk kiváló sportolója 3 arany és két bronzérmet szerzett.

-68kg-os küzdelemben, formagyakorlatban, és tradicionális küzdelemben állhatott a dobogó legmagasabb
fokára.
 

 

Speciál technikai törésben szerezett bronzérmet, és a csapatküzdelmekben is oda tette magát, mellyel hozzájárult a Magyar csapat sikeréhez. Itt általában 5+1 fő alkot egy csapatot, de a magyarok csak 4 fővel neveztek, ráadásul a kiutazás előtt az egyik versenyzőnek achilles szakadása volt, így csak 3 fővel (Kandikó Zoltán, Pataki Krisztián, Szász Péter) versenyzett. Ez azt jelentette, hogy minden csapattagnak nyernie kellett a küzdelmeket, hogy továbbjussanak. Ez még így is sikerült, a bronzéremig jutottak, de Kandikó Zoltán sérülése miatt nem tudtak tovább versenyezni, 3. lett a férfi küzdő csapatunk.

 

Hihetetlen siker ez, mert Magyar sportoló még soha sem ért el ekkora eredményt.

A verseny végén derült ki, hogy a legeredményesebb férfi különdíját is Pataki Krisztián mester kapta.
 

 

Pataki mester mégis arra a legbüszkébb, hogy ifjúsági korcsoportban induló tanítványa Nagy Adrián, tradicionális küzdelemben kimagasló teljesítménnyel szerzett bronzérmet a Világkupán. Az idei EB bronz után továbbra is jó formában versenyeztek a Tigrisek.

Egyesületünk nevében, külön szeretnénk köszönetet mondani Vida Bélának, a Kondor Béla Általános Iskola igazgatójának, a Toti Sport-nak, és a helyi Önkormányzatnak, hogy segítették az eredményes felkészülésünket.