XMA
(eXtreme Martial Arts)

Mike Chat, az XMA alapítója úgy jellemzi programját, mint:

Bonyolult, magas fokú tudást igénylõ mozdulatok végrehajtásának képessége, valamint az alapvetõ mozdulatok látványossá tétele. Ezért van az, hogy az XMA nem csupán a profi atlétáknak és versenyzõknek való, hanem ugyanúgy a kezdõknek is, akik még nem állnak olyan magas képzettségi szinten. Ez nem csak az ütésekrõl, rúgásokról, ugrásokról, flikkekrõl szól, sokkal többrõl: erõsnek lenni, nem csak testileg, szellemileg is. Egyszerûen állni a földön és magadra irányítani a közönség figyelmét egyetlen hang vagy mozdulat nélkül, csak a tekinteted és a tested látványának erejét használva sokkal több energiát és hatalmat sugároz, mint akármelyik ütés, rúgás vagy épp flikk. Ez az, ami annyira extrém!

Az XMA-val úgy edzünk és erõsítjük a testünket, hogy próbára tegyük a fizikai tûréshatárainkat, de ugyanakkor az edzésen keresztül fejlesztjük kitartásunkat, állhatatosságunkat is, hogy az mentálisan is segítségünkre legyen az erõt próbáló fizikai megpróbáltatásokban. Az élet rengeteg különbözõ nehézségû akadályt tár elénk, és az XMA magabiztosságot ad a kihívások leküzdésében, mind testileg, szellemileg és érzelmileg.

Az XMA egy folyamatosan fejlõdõ stílus. Minden harcmûvészet elemeit tartalmazza. A leglátványosabb, leghatékonyabb, de megmarad mûvészetnek. Mûvelõi magasan képzett harcmûvészek. Az alapokat megszerezheted a kung-fuból, taekwon-doból, karatéból, kempoból, capoeirából de itt jóval nagyobb a kihívás. Nem elég jónak lenned a saját stílusodban. Ha a legjobb lehetsz mindenek felett. A tradícionális stílusok formagyakorlataiban megkötött technikák vannak. Itt bármit bevethetsz akrobatika -látványelemek -kreativitás -saját koreográfia -zene.

Versenyszámok:

- Formagyakorlat
- Fegyveres formagyakorlat
- Küzdelem
- Töréstechnikai bemutató

A küzdelmek egyre látványosabbak,robbanékonyabbak és erõteljesebbek. A bajnokságokon a világ legjobb harcosai gyûlnek össze, hogy bizonyítsák tudásukat. A kontakt küzdelem igen veszélyes sport. Kaotikus és kiszámíthatatlan. A siker azon múlik mennyire látjuk elõre az ellenfél mozdulatait. Ha rá tudod venni, hogy hibázzon, akkor lecsaphatsz rá...

A harcmûvészet, akár csak maga az élet egy folyamat. Minden stílusnak köze van egy úthoz. A kéz és a láb útjához, a Taekwon-dohoz, a fegyver útjához, és az út egy ösvényt jelent. Valami aminek még nincs vége. Valami, amin haladni kell, de sosem fog véget érni.

A Központi terem Budapesten a IV.ker. Fóti út 35 szám alatt található.
Az edzéseket vezeti: Dr Almási Zsolt I.dan és Nagy István Gábor Facebook